Чи повідомляє Instagram про знімки екрана, зроблені кимось іншим?

Тепер ви можете вільно сопіти ... обережно

Оскільки в Instagram ділиться стільки чудового вмісту, захоплююче робити знімки екрана (або екранні записи) побаченого.

Незалежно від того, хто хоче зробити знімок вмісту іншого користувача або вам цікаво, чи хтось таємно знімає скріншоти ваших власних речей, варто вивчити, чи фактично Instagram надсилає сповіщення про цей вид діяльності.

Чи надсилає Instagram повідомлення про знімки екрана фото чи відео?

Відповідь: Ні.

Регулярні публікації фото та відео, які відображаються в домашній стрічці, у профілях користувачів або на вкладці "Огляд", захищені від сповіщень про скріншот. Те ж саме стосується записів на екрані - якщо ви вирішили записувати екран свого пристрою, коли відтворюється чужа відеозапис.

Однією з альтернатив для отримання знімків екрана є використання вбудованої функції Instagram із закладками, яка дозволяє збирати повідомлення окремими публікаціями та переглядати їх пізніше (без повідомлення про оригінальний плакат). Просто натисніть значок закладки під будь-якою публікацією, щоб зберегти її. Ви можете переглянути всі збережені публікації, перейшовши до свого профілю, торкніться значка меню у верхньому правому куті та торкніться Збереженого . Якщо оригінальне зображення буде видалено, проте ваша закладка не вдасться.

Чи надсилає Instagram повідомлення про знімки екрана історій?

Відповідь: Ні, але Instagram раніше тестував функцію сповіщення екрана для історій.

Instagram провів кілька місяців на тестуванні функції, де користувачі могли бачити, хто знімає екрани їхніх історій, але ця функція з тих пір вийшла на пенсію. Особливості помітили в лютому 2018 року. До червня його вже не було. З тих пір користувачі Instagram мали змогу вільно знімати екран або екран захоплювати історії інших користувачів, не повідомляючи про це.

Немає гарантій, що Instagram буде виконано сповіщеннями про скріншот історії. Завжди є можливість, що тестування може відновитись у будь-який час, навіть якщо ви цього не знаєте.

Чи надсилає Instagram повідомлення про знімки екрана прямих повідомлень?

Відповідь: Так, але лише для зниклих фотографій та відео.

Зникаюче фото чи відео повідомлення - це те, що ви приймаєте за допомогою камери через додаток Instagram, а потім надсилаєте як пряме повідомлення групі чи особі. Відповідно до розділу довідки Instagram, сповіщення про скріншот відображаються, якщо хтось із ваших одержувачів вирішить зробити знімок екрана.

Ви в безпеці, якщо надішлете щось інше. Знімки екрана інших типів не зникаючого вмісту, надісланого у прямому повідомленні (наприклад, публікації із каналів, тексту чи хештегів), не призведуть до сповіщення.

Остерігайтеся сторонніх програм, які вимагають повідомити вас про скріншоти Instagram

Будь-які додатки сторонніх розробників, які заявляють, що надсилають вам сповіщення про скріншот, ймовірно, надзвичайно застарілі або загальна афера. Instagram встановлює суворі обмеження щодо того, що сторонні додатки роблять через API Instagram з міркувань конфіденційності та безпеки, а це означає, що жоден встановлений додаток не може успішно вказати, хто робить знімки екрана вашого вмісту.

Якщо ви натрапили на додаток, який стверджує, що ви можете сказати вам, хто робить знімки екрана вашого вмісту, утримайтеся від його встановлення. Якщо це шкідливий додаток, ви можете зірвати свій обліковий запис Instagram або заразити свій пристрій вірусами.

Якщо ви вже встановили сторонній додаток, який стверджував, що надсилає вам сповіщення про скріншот Instagram та надав йому інформацію про ваш обліковий запис, видаліть додаток негайно зі свого пристрою iOS або Android. Далі, змініть свій пароль Instagram просто для безпечності. Якщо у вас Android, ви також можете розглянути можливість встановлення антивірусного додатка.