Як ділитися фотографіями, веб-сайтами та файлами на iPad

Надсилайте розваги чи важливі речі своїм друзям та рідним

Кнопка Share - одна з найкорисніших функцій інтерфейсу iPad. З його допомогою ви можете ділитися фотографіями, веб-сайтами, нотами, музикою, фільмами, ресторанами і навіть своїм поточним місцезнаходженням. І ви можете поділитися цими речами через електронну пошту, текстові повідомлення та соціальні платформи, такі як Facebook та Twitter.

Розташування кнопки "Поділитися" змінюватиметься залежно від програми, але зазвичай це знаходиться у верхній частині екрана або в самій нижній частині екрана. Стандартна кнопка "Поділитися" - це поле зі стрілкою, яка вказує вгорі. Зазвичай це синій колір, але деякі програми використовують різні кольори. Наприклад, піктограма виглядає майже однаково у програмі Open Table, за винятком того, що вона є червоною.

Ці інструкції стосуються пристроїв під управлінням iOS 7 та новіших версій.

Кнопка Поділитися

Натискаючи кнопку Поділитися, з'являється меню зі всіма параметрами для спільного доступу. Це вікно містить два ряди кнопок. Перший ряд кнопок позначений для способів спільного доступу, таких як текстові повідомлення або Facebook. Другий ряд призначений для таких дій, як копіювання у буфер обміну, друк або збереження у хмарному сховищі.

Меню спільного доступу залежить від контексту, а значить, наявні функції залежатимуть від того, що ви робите, коли отримуєте доступ до нього. Наприклад, у вас не буде можливості призначити фотографію контакту або використовувати його як шпалери, якщо ви не переглядаєте його в той час.

Ось деякі елементи, які ви побачите в меню "Поділитися":

  • Повідомлення : Ця кнопка дозволяє надсилати текстове повідомлення. Якщо ви переглядаєте фотографію, вона буде додана.
  • Пошта : це дозволить вам увійти до програми "Пошта". Ви можете ввести додатковий текст перед надсиланням електронного листа.
  • iCloud : це дозволить вам зберегти файл на iCloud. Якщо ви переглядаєте фотографію, ви можете вибрати, який фотопотік використовувати для збереження.
  • Twitter / Facebook : Ви можете оновити свій статус через меню "Поділитися" за допомогою цих кнопок. Для цього вам потрібно буде підключити iPad до цих служб.
  • Flickr / Vimeo : Як і у Twitter та Facebook, вам потрібно буде підключити iPad до цих служб у налаштуваннях iPad. Ви побачите ці кнопки, лише якщо вони підходять. Наприклад, ви побачите кнопку Flickr лише під час перегляду фотографії чи зображення.
  • Копіювати : Цей параметр копіює ваш вибір у буфер обміну, якщо ви хочете скопіювати фотографію, а потім вставити її в іншу програму.
  • Слайд-шоу : за допомогою цієї опції ви можете вибрати кілька фотографій і розпочати слайд-шоу з ними.
  • AirPlay : Якщо у вас Apple TV, ви можете скористатися цією кнопкою, щоб підключити iPad до телевізора, щоб поділитися фотографією чи фільмом з усіма в кімнаті.
  • Призначення контакту: фотографія контакту з’явиться, коли вони дзвонять або надсилають вам повідомлення.
  • Використовувати як шпалери : фотографії можна призначити шпалерами блокованого екрана, домашнього екрану або обох.
  • Друк : Якщо у вас сумісний iPad або принтер AirPrint, ви можете використовувати меню спільного доступу для друку документів.

Як використовувати AirDrop для обміну

Над цими кнопками розташована область AirDrop. Найпростіший спосіб поділитися своєю контактною інформацією, веб-сайтом, фотографією чи піснею з кимось, хто стоїть за вашим столом або стоїть поруч з вами - через AirDrop. За замовчуванням тут відображатимуться лише люди, які перебувають у вашому списку контактів, але ви можете змінити це налаштування на панелі управління iPad.

Якщо вони знаходяться у вашому списку контактів і у них включено AirDrop, тут з’явиться кнопка із їхнім зображенням профілю чи ініціалами. Натисніть кнопку, і їм буде запропоновано підтвердити AirDrop.

Як налаштувати спільний доступ для сторонніх додатків

Якщо ви хочете поділитися з такими програмами, як Facebook Messenger або Yelp, спочатку потрібно зробити швидке налаштування. Ось що робити:

  1. Відкрийте меню спільного доступу, натиснувши кнопку Поділитися .

  2. Прокрутіть верхній ряд, поки не знайдете кнопку Додатково з трьома крапками як піктограмою. Торкніться його, щоб відкрити нове меню.

  3. Після натискання кнопки з'явиться список варіантів спільного доступу. Торкніться перемикача поруч із доступною програмою ввімкнути / зелений, щоб увімкнути спільний доступ

  4. Змініть порядок налаштувань меню "Поділитися", торкнівшись та потримавши три горизонтальні лінії поруч із додатком та провевши пальцем вгору чи вниз по списку.

  5. Торкніться кнопки Готово вгорі екрана, щоб зберегти зміни.

  6. Ці зміни також можна внести в другий ряд кнопок. Якщо у вас є обліковий запис у Dropbox, Google Drive або інша форма спільного використання файлів, ви можете додати їх у другий рядок і впорядкувати піктограми.