Як відновити Google Chrome до його стану за замовчуванням

Використовуйте розширені налаштування Chrome, щоб скинути веб-переглядач

Цей підручник призначений лише для користувачів, які працюють в браузері Google Chrome в ОС Chrome, Linux, Mac OS X, macOS Sierra або Windows.

Оскільки браузер Google Chrome продовжує розвиватися, з цим змінюється і рівень контролю, який стосується зміни своєї поведінки. Маючи десятки настроюваних налаштувань, починаючи від налаштування своєї домашньої сторінки до використання веб-служб та служб передбачення, Chrome може забезпечити перегляд веб-сторінок з урахуванням ваших потреб.

Однак при всьому цьому віртуальному пануванні виникають деякі притаманні підводні камені. Незалежно від того, що зміни, внесені в Chrome, викликають проблеми, або, що ще гірше, були внесені без вашої згоди (тобто налаштування Chrome були викрадені зловмисним програмним забезпеченням), на місці є рішення, що повертає браузер до його заводського стану . Щоб скинути Chrome до початкових значень за замовчуванням, виконайте кроки, викладені в цьому посібнику. Зауважте, що особисті дані та інші налаштування, які зберігаються у хмарі та пов’язані з вашим обліковим записом Google, не будуть стерті.

Додаткові налаштування: Скиньте Google Chrome

  1. Спочатку відкрийте веб-переглядач Google Chrome .

  2. Натисніть кнопку головного меню Chrome , представлену трьома вертикально розташованими крапками та розташовану у верхньому правому куті вікна браузера.

  3. Коли з'явиться спадне меню, виберіть Налаштування . Налаштування Chrome тепер мають відображатися на новій вкладці чи вікні, залежно від конфігурації.

  4. Прокрутіть донизу сторінки та натисніть Показувати посилання на розширені налаштування . Тепер слід відобразити розширені налаштування Chrome.

  5. Прокрутіть, поки не з’явиться розділ Скидання налаштувань .

  6. Далі натисніть кнопку Скидання налаштувань . Тепер слід відобразити діалогове вікно підтвердження з деталізацією компонентів, які будуть відновлені до їхнього типового стану, якщо ви продовжите процес відновлення.

Що може статися

Якщо скидання Chrome нервує, це з вагомих причин. Ось що може статися, якщо ви вирішите скинути:

  • Встановлені розширення та теми стануть неактивними.
  • Якщо кнопка вашої домашньої сторінки наразі видно на головній панелі інструментів Chrome, вона знову буде прихована.
  • Будь-які власні URL-адреси домашньої сторінки буде стерто.
  • Зміни, внесені до пошукової системи Chrome за замовчуванням та будь-яких інших встановлених пошукових систем, будуть повернені до початкового стану.
  • Будь-які спеціальні вкладки запуску буде видалено.
  • Сторінка "Нова вкладка" Chrome буде очищена.
  • Історія перегляду, файли cookie, кеш та інші дані веб-сайту будуть видалені.

Якщо ви добре з цими змінами, натисніть Скинути, щоб завершити процес відновлення.

Під час скидання налаштувань браузера Chrome автоматично використовуються такі елементи Google: Місцеположення, Агент користувача, Версія Chrome, Тип запуску, Пошукова система за замовчуванням, Встановлені розширення та незалежно від того, ваша домашня сторінка - це сторінка "Нова вкладка". Якщо вам не зручно ділитися цими налаштуваннями, просто зніміть прапорець поруч із довідкою покращити Google Chrome, повідомивши про параметр поточних налаштувань перед натисканням кнопки Скинути .