Як пришвидшити Windows Vista

Відключення невикористаних функцій у Windows Vista пришвидшить вашу комп'ютерну систему. Деякі функції, які постачаються разом із Vista, зазвичай не корисні для домашніх користувачів. Якщо ви не користуєтесь цими функціями, система Windows завантажує програми, які вам не потрібні, і споживає системні ресурси, а саме - пам'ять, які можна було б краще використовувати для інших цілей.

Наступні кроки пояснять багато цих функцій, як вони працюють, і найголовніше, як відключити їх, якщо вони не потрібні вам.

Після того, як ви внесли ці зміни в свою систему, оцініть поліпшення продуктивності вашої системи. Якщо ваш комп'ютер все ще не такий швидкий, як вам здається, ви також можете спробувати зменшити візуальні ефекти у Vista, що може зменшити ресурси, необхідні для графіки в Windows. Якщо ви все ще не бачите різниці, є ще кілька методів підвищення швидкості вашого комп’ютера.

Перші кроки: перейдіть на панель керування Windows

Більшість функцій нижче доступні через Панель управління Windows. Для кожного з них виконайте наступні кроки, щоб отримати список функцій:

  1. Натисніть кнопку " Пуск" .
  2. Виберіть Панель управління > Програми .
  3. Натисніть Увімкнення та вимкнення функцій Windows .
  4. Перейдіть до функції нижче та виконайте кроки, щоб її відключити.

Після відключення функції вам буде запропоновано перезавантажити комп'ютер. Перезавантаження комп'ютера, ймовірно, потребує певного часу, оскільки Windows видаляє компонент. Після перезавантаження комп'ютера та повернення до Windows, слід помітити деяке покращення швидкості.

Клієнт Інтернет-друку

Відключити клієнта Інтернет-друку.

Клієнт Інтернет-друку - це утиліта, яка дозволяє користувачам друкувати документи через Інтернет на будь-якому принтері в світі за допомогою протоколу HTTP та встановлених дозволів. Ви можете зберегти цю функцію, якщо ви робите цей тип всесвітньої друку або отримуєте доступ до серверів друку в діловій мережі. Однак якщо ви використовуєте лише принтери, підключені до комп'ютерів у вашій локальній мережі, як-от спільний принтер, підключений до іншого комп'ютера у вашому будинку, ця функція вам не потрібна.

Щоб вимкнути цю функцію, виконайте кроки вгорі цієї статті та виконайте наступні додаткові дії:

  1. Зніміть прапорець поруч із клієнтом Інтернет-друку .
  2. Клацніть Застосувати . Вимкнення функції може пройти деякий час, перш ніж Windows закінчить.
  3. Клацніть Перезапустити . Якщо ви хочете продовжити роботу з перезавантаженням пізніше, натисніть кнопку « Перезапустити пізніше» .

Додаткові компоненти планшетного ПК

Додаткові компоненти планшетного ПК.

Додаткові компоненти планшетного ПК - це функція, яка дозволяє використовувати різні вказівні пристрої, характерні для планшетного ПК. Він додає або видаляє аксесуари, такі як панель введення планшетного ПК, журнал Windows та інструмент для зйомки. Якщо ви не можете жити без інструмента для зйомки або у вас є планшетний ПК, збережіть цю функцію. В іншому випадку ви можете його відключити.

Щоб відключити цю функцію, виконайте таку процедуру:

  1. Зніміть прапорець біля додаткових компонентів планшетного ПК .
  2. Клацніть Застосувати . Вимкнення функції може пройти деякий час, перш ніж Windows закінчить.
  3. Клацніть Перезапустити . Якщо ви хочете продовжити роботу з перезавантаженням пізніше, натисніть кнопку « Перезапустити пізніше» .

Потім відключіть цю функцію на панелі "Сервіси" - її можна виконати до або після перезавантаження комп'ютера:

  1. Натисніть кнопку " Пуск" .
  2. Введіть "послуги" в поле Почати пошук і натисніть Enter .
  3. У списку команд знайдіть та двічі клацніть Служби введення планшетного ПК .
  4. Клацніть спадне меню типу "Запуск" та виберіть " Відключено" .
  5. Натисніть кнопку ОК .

Місце для зустрічей Windows

Місце для зустрічей Windows.

Простір зустрічей Windows - це програма, яка дозволяє співпрацювати в режимі реального часу однорангову співпрацю, редагування та обмін файлами в мережі, а також створювати зустріч та запрошувати віддалених користувачів приєднатися до неї. Це відмінна функція, але якщо ви не використовуєте її, ви можете також відключити її:

  1. Зніміть прапорець біля місця для зустрічей Windows .
  2. Клацніть Застосувати .
  3. Клацніть Перезапустити . Якщо ви хочете продовжити роботу з перезавантаженням пізніше, натисніть кнопку « Перезапустити пізніше» .

ReadyBoost

ReadyBoost.

ReadyBoost - це функція, яка мала прискорити роботу Windows шляхом кешування інформації між операційною пам'яттю та флеш-пам’яттю. Насправді це може уповільнити роботу комп'ютера. Кращим рішенням є наявність потрібного обсягу оперативної пам’яті для вашого комп’ютера.

Щоб відключити цю функцію, виконайте таку процедуру:

  1. Зніміть прапорець біля пункту ReadyBoost .
  2. Клацніть Застосувати .
  3. Клацніть Перезапустити . Якщо ви хочете продовжити роботу з перезавантаженням пізніше, натисніть кнопку « Перезапустити пізніше» .

Подібно до додаткових компонентів планшетного ПК, описаних вище, вам також потрібно буде відключити ReadyBoost на панелі «Сервіс»:

  1. Натисніть кнопку " Пуск" .
  2. Введіть "послуги" в поле Почати пошук і натисніть Enter .
  3. У списку команд знайдіть і двічі клацніть ReadyBoost .
  4. Клацніть спадне меню типу "Запуск" та виберіть " Відключено" .
  5. Натисніть кнопку ОК .

Служба звітування про помилки Windows

Служба звітування про помилки Windows.

Служба звітування про помилки Windows - це дратівлива послуга, яка сповіщає користувача кожного разу, коли Windows відчуває будь-які помилки у своїх власних процесах або з іншими програмами сторонніх розробників. Якщо ви хочете знати про кожну дрібницю, збережіть її. В іншому випадку ви можете відключити цю функцію.

Щоб відключити цю функцію, виконайте таку процедуру:

  1. Зніміть прапорець біля Служби звітування про помилки Windows.
  2. Клацніть Застосувати .
  3. Клацніть Перезапустити . Якщо ви хочете продовжити роботу з перезавантаженням пізніше, натисніть кнопку « Перезапустити пізніше» .

Вам також потрібно буде відключити цю функцію на панелі «Послуги». Для цього:

  1. Натисніть кнопку " Пуск" .
  2. Введіть "послуги" в поле Почати пошук і натисніть Enter .
  3. У списку команд знайдіть та двічі клацніть Звіт про помилки Windows .
  4. Клацніть спадне меню типу "Запуск" та виберіть " Відключено" .
  5. Натисніть кнопку ОК .

Служба реплікації Windows DFS та віддалений диференційний компонент

Послуги реплікації

Служба реплікації Windows DFS - це утиліта, яка дозволяє користувачам копіювати або копіювати файли даних між двома або більше комп’ютерами в одній мережі та зберігати їх синхронізовано, щоб одні і ті ж файли були на більш ніж одному комп’ютері.

Віддалений диференціальний компонент - це програма, яка допомагає реплікації DFS працювати швидше, передаючи лише змінені або різні файли між комп'ютерами. Цей процес економить час та пропускну здатність, оскільки надсилаються лише ті дані, які відрізняються між двома комп'ютерами.

Якщо ви використовуєте ці функції, зберігайте їх. Якщо ви не використовуєте їх, ви можете відключити їх:

  1. Зніміть прапорець біля Служби реплікації Windows DFS та віддаленого диференціального компонента .
  2. Клацніть Застосувати .
  3. Клацніть Перезапустити . Якщо ви хочете продовжити роботу з перезавантаженням пізніше, натисніть кнопку « Перезапустити пізніше» .

Контроль облікових записів користувачів (UAC)

Відключення UAC.

Контроль облікових записів користувачів (UAC) - це функція безпеки, яка повинна забезпечувати кращий захист комп’ютера, вимагаючи у користувача підтвердження щоразу, коли виконується дія. Ця функція не тільки дратує, вона витрачає багато часу на зупинку процесів, які не становлять загрози для комп'ютера - саме тому Windows 7 має набагато більш масштабну задню версію UAC.

Ви можете увімкнути або вимкнути UAC лише для Vista Home Basic та Home Premium. Це ваш вибір: безпека комп’ютера дуже важлива, але у вас є інші можливості; наприклад, Norton UAC та інші сторонні утиліти.

Я не рекомендую відключати UAC, але рекомендую використовувати альтернативну. Однак якщо ви цього не хочете робити, ось як вимкнути UAC Windows:

  1. Натисніть кнопку " Пуск" .
  2. Виберіть Панель управління > Облікові записи користувачів та безпека сім'ї > Облікові записи користувачів .
  3. Натисніть Увімкнути або вимкнути управління обліковими записами користувачів .
  4. Клацніть Продовжити у вікні UAC.
  5. Зніміть прапорець Використовувати контроль облікових записів користувачів .
  6. Натисніть кнопку ОК .
  7. Клацніть Перезапустити і перезавантажте комп'ютер.