Керівництво по наданню приватних фотографій Facebook

Розміщувати фотографії у Facebook легко; не так просто зберігати всі ці фотографії у Facebook приватними.

За замовчуванням Facebook занадто часто робить фотографії та інші матеріали, які ви публікуєте в соціальній мережі, загальнодоступними, тобто кожен може їх бачити. Тож ваша велика проблема з обміном фотографіями у Facebook - це переконання, що ви обмежите, хто їх може бачити.

У 2011 році Facebook змінив свої налаштування конфіденційності під час великого перероблення і з тих пір їх змінив. Нові налаштування конфіденційності надають користувачам Facebook більш детальний контроль над тим, хто що бачить, але вони також є трохи складнішими і їх важко розшифрувати.

Основний підручник із збереження приватних фотографій у Facebook

Що стосується фотографій у Facebook, ви завжди можете переконатися, що лише ваші друзі можуть переглядати їх, натиснувши кнопку вкладеної конфіденційності або "вибір сеансу аудиторії" прямо під полем для публікації. Ця кнопка знаходиться поруч із червоною стрілкою на зображенні вгорі.

Коли ви натискаєте стрілку вниз або кнопку, яка зазвичай говорить "Друг" або "Загальнодоступна", ви побачите список варіантів того, кому ви хочете дозволити побачити конкретну фотографію, яку ви публікуєте, або фотоальбом, який ви створюєте .

"Друзі" - це параметр, який рекомендують більшість експертів із конфіденційності. Це дозволить бачити їх лише ті, з ким ви зв’язалися у Facebook. Facebook називає це вбудоване меню конфіденційності інструментом "вибір сеансу аудиторії".

Є й інші налаштування конфіденційності фотографій, які ви також можете налаштувати або змінити. Вони включають:

  1. Раніше опубліковані фотографії - у Facebook є кілька варіантів зміни параметрів спільного доступу до фотографій та альбомів, опублікованих раніше, як ви побачите нижче.
  2. Теги - Ви повинні вирішити, чи хочете ви переглянути будь-які фотографії, на яких хтось вас "позначив", перш ніж вони можуть з’явитися на вашій стіні Facebook. Параметри розмітки фотографій детальніше пояснені на сторінці 3 цієї статті.
  3. Налаштування спільного доступу до фотографій за замовчуванням. Переконайтеся, що для параметра замовчування у Facebook за умовчанням встановлено значення "Друзі", а не "Загальнодоступне". Клацніть своє ім’я у верхньому правому куті домашньої сторінки Facebook, потім "налаштування конфіденційності" та переконайтесь, що "Друзі" - це параметр за замовчуванням, який перевіряється вгорі. У цій статті про налаштування конфіденційності Facebook за замовчуванням пояснюється докладніше про налаштування конфіденційності.

Як зробити раніше опубліковані фотографії у Facebook приватними

Клацніть на фотоальбом Facebook, який ви хочете відредагувати.

Навіть після того, як ви опублікували фото у Facebook, ви все одно можете повернутися та змінити налаштування конфіденційності, щоб обмежити перегляд меншою кількістю людей або розширити глядацьку аудиторію.

Ви можете це зробити в усьому світі, змінивши налаштування конфіденційності для всього, що ви раніше публікували, або окремо, змінивши налаштування конфіденційності на кожній фотографії чи фотоальбомі, яку ви раніше публікували, по одному.

Змініть налаштування конфіденційності фотоальбому

Ви можете легко змінити налаштування конфіденційності для будь-якого створеного раніше альбому. Перейдіть на сторінку часової шкали / профілю, а потім натисніть « фотографії » на лівій бічній панелі, щоб переглянути список ваших фотоальбомів, як показано на зображенні вище.

Клацніть на конкретний альбом, який ви хочете змінити, а потім натисніть " Редагувати альбом ", коли цей фотоальбом з'явиться праворуч. З'явиться вікно з інформацією про цей альбом. Унизу буде кнопка " Конфіденційність ", яка дозволяє вам змінити аудиторію, якій дозволено її бачити. Окрім " Друзів " або " Загальнодоступних ", ви можете вибрати " Користувацькі " та або створити список людей, яких ви хочете бачити, або вибрати існуючий раніше створений список.

Змініть індивідуальні налаштування конфіденційності фотографій

Для окремих фотографій, які ви опублікували через поле публікації Facebook, ви можете змінити налаштування конфіденційності, прокручуючи назад через свою шкалу часу або знаходячи їх на стіні та натискаючи селектор аудиторії або кнопку конфіденційності, як описано вище.

Змініть налаштування конфіденційності для всіх фотографій

Ви можете вибрати альбом " Фотографії на стіні ", потім натиснути " Редагувати альбом " і скористатися цією кнопкою вибору аудиторії, щоб змінити налаштування конфіденційності для всіх опублікованих вами фотографій на стіні / шкалі. Це займає лише один клік.

Крім того, ви можете змінити налаштування конфіденційності для всього, що ви коли-небудь публікували у Facebook одним натисканням кнопки. Це велика зміна, яку неможливо відмінити. Це стосується всіх ваших оновлень статусу, а також фотографій.

Якщо ви все ще хочете це зробити, перейдіть на загальну сторінку " Налаштування конфіденційності ", натиснувши стрілку вниз у верхньому правому куті домашньої сторінки Facebook. Шукайте " Обмежити аудиторію для минулих публікацій " та натисніть посилання праворуч від неї, де написано " Управління видимістю минулих публікацій ". Прочитайте попередження, а потім натисніть " Обмежити старі повідомлення ", якщо ви все ще хочете взяти все приватне, зробивши його видимим лише для своїх друзів.

Теги та фотографії у Facebook: Керування конфіденційністю

Facebook пропонує теги як спосіб ідентифікувати чи називати людей на фотографіях та оновленнях статусу, тому він може пов’язати конкретного користувача з фотографією чи оновленням статусу, опублікованою у Facebook.

Багато користувачів Facebook тегують своїх друзів і навіть самих себе на фотографіях, які вони публікують, оскільки це робить фотографії більш помітними для тих, хто в ньому, та легше їх знайти.

Facebook надає сторінку про те, як працюють теги з фотографіями.

Слід пам’ятати про те, що, коли ви помічаєте когось на своїй фотографії, всі їхні друзі теж можуть бачити цю фотографію. Те саме стосується, коли хтось позначає вас на будь-якій фотографії у Facebook - всі ваші друзі можуть бачити це, навіть якщо вони не дружать з людиною, яка розмістила його.

Ви можете встановити свої теги, щоб фотографії, позначені вашим іменем, не з’являлися у вашому профілі / часовій шкалі / стіні, якщо ви попередньо не дасте схвалення. Просто перейдіть на сторінку " Налаштування конфіденційності " (натисніть стрілку в крайньому правому куті домашньої сторінки, щоб побачити параметр налаштувань конфіденційності .) Потім натисніть " Змінити налаштування " праворуч від того, як працюють теги .

Ви повинні побачити спливаюче вікно, показане на зображенні вище, в якому перераховані різні параметри, доступні для тегів. Щоб вимагати попереднього схвалення позначених фотографій, що відображаються на вашій шкалі часу / стіні, змініть налаштування для першого переліченого елемента - « Огляд профілю» з вимкнення за замовчуванням на включене. Це призведе до того, що попередньо потрібно затвердити що-небудь, позначене вашим іменем, перш ніж воно з’явиться в будь-якій точці шкали часу / профілю / стіни.

Також непогано змінити налаштування на другий елемент - «Тег огляд». Таким чином, ваше схвалення буде потрібно, перш ніж ваші друзі зможуть позначити кого-небудь на фотографіях, які ви також публікуєте.